Heidi & Bastiaan - Pulmafotograaf Tallinnas

February 3, 2020 Weddings

ASUKOHT & AEG

Suvi. Eesti. Tallinna Vanalinn, Kalamaja, Pirita, Kadrioru ja Jaapani Park, Luigetiik

ERILISED TÄNUD

Jumestus  Liisi Kõuhkna

Soeng  Riine Aidberg

Pulmafotograaf Tallinnas, pulmade eelpildid Jaapani ja Kadrioru Pargis. Tseremoonia Luigetiigi ääres ja pildistamine vanalinnas


Tallinn on jätkuvalt Eesti kõige populaarseim paik pulmade pidamiseks ning Kadrioru park samuti. Pruutpaaridel on sageli mure, et kas Kadrioru park ei pruugi olla liiga "ära pildistatud" koht pulmafotograafide poolt? See ei vasta tõele. Esiteks, park on suur ja lai ning kohti pildistamiseks palju. Ning teiseks, hea pulmafotograaf suudab ka kõige turistirohkemas paigas pildistada väga häid pilte.


"Hea pulmafotograaf võlub häid pilte välja ka kõige raskemates ja ka pealtnäha tavalisemates kohtades."


Heidil ja Bastiaanil oli kõige ehedam linnapulm Tallinnas. Ettevalmistus Vanalinnas, mis on AirBnB ja hotellide näol hea paik ettevalmistuseks. Raekoja plats, suurimad kirikud nagu Oleviste, Kaarli, Peeter-Pauli, Niguliste, Toomkirik ja teiste suuremate kirikute lähedus, Õpetajate ja Mustpeade Maja, Raekoda jt - kõik on lühikese jalutuskaugu kaugusel. Väiksed vanalinna tänavad pakuvad head võimalust esimeseks kohtumiseks ning pildistamiseks, nagu läks ka Heidi ning Bastiaaniga.


Enne pulmapäeva tegime proovipildistamise Jaapani ja Kadrioru Pargis Tallinnas. Imeilus suvine õhtu. Minu kõige suurem ja täiuslikum pulmakollektsioon sisaldab tasuta proovipildistamist, mis on läbi aastate olnud ülipopulaarsed ning lasevad pruutpaaril end kaameraga tuttavaks teha. Nad saavad neid pilte hiljem oma pulmakutsetel kasutada ning proovipildistamine annab hea võimaluse proovida proovimeiki ning soengut. Vaata ka üht pulmafotograaf Mait Jüriado sügist pulmapildistamise sessiooni SIIT.


"Pulmafotograaf Mait Jüriado pulmaeelne pildistamine on ülipopulaarne valik."


Peale esimest kohtumist Vanalinnas suundusime Kalamajja pildistama. Heidi ja Bastiaan olid eelnevalt seal jalutamas käinud ning leidnud ühe ilusa Kalamaja aia, kuhu perenaine meid pildistama lubas. Ja majaperemees laenas lahkelt oma mootorratast. Kalamaja Pagarikoda oli meie lõunapausiks. Kes on käinud, teab, et seal on imemaitsvad saiakesed.


"Kadrioru park, Kalamaja, Hirvepark, Tallinna Vanalinn, Pirita jpm. Vaid mõned lugematutest headest pildistamiskohtadest Tallinnas."


Pulmatseremoonia toimus Kadrioru Pargis Luigetiigi saarel. Fantastiline koht pulmatseremooniaks, kuhu ei saa lähemale segama tulla ükski turist, sest saarele saab vaid parvega ja parvemees teab täpselt. keda üle lasta ja keda mitte. Peep Saar pidas ilusa kõne ning hiljem istutas pruutpaar Kadrioru Parki oma puu. Grupipildistamiseks oli saar samuti ideaalne koht.


Õhtusöök koos tantsu ja tralliga toimus võrratus restoranis Mon Repos Kadrioru Pargi ääres, vaid mõned sammud Luigetiigist. Seal on võrratu söök, mõnus miljöö ning nende pulmatort oli üks parimaid, mida viimastel aegadel saanud olen. Sealt oli vaid mõni samm uuesti Kadrioru Parki ning Piritale, et pildistada veel mõned päikeseloojangupildid.


Siin on nende enda sõnadega nende kohtumislugu, inglise keeles.


"We were both working in the music business, attending many conferences every year, looking for networking opportunities. The one, which changed our lives drastically, was Reeperbahn Conference in Hamburg in 2015.


The very last evening of the conference we both attended a business mixer. I arrived a bit later, as ladies do. All the tables were full, all the chairs taken. But … then one guy gets up (Bastiaan) to get new drinks for the people at his table. Opportunity! I sneakily took his chair and settled myself comfortably in. When Bastiaan arrived with the drinks and saw an intruder had concurred his spot, instead of fighting for it, he released his charm and wittily said: “a beautiful woman does not have to get up for me”. Whatever his reasons were, we spent the rest of the evening together. That’s how our story started. The next morning, we left back home. Bastiaan to the Netherlands and I went back to Estonia.


Time after time we both found some business-like reasons to get in touch. Finally, many months later, the brave move was made by Bastiaan. He decided to get more personal and flew to Estonia to see me. No business-talk this time. One hour before his landing – what a nervous time it was for me. I took way too many pills of valerian to keep my nerves down. Probably shouldn’t have been driving after that to pick him up from the airport…


No surprise, the weekend turned out to be absolutely splendid. We spent hours sitting in the sun on many terraces of the Old Town. Everything felt so naturally about each other and a year of long-distance relationship followed. The year turned out to be very obstacle and problem-free, as you might not expect from long-distance relationships. We fell asleep next to each other every night by Skyping and took every opportunity to step on a plane and fly over. Since that year we are living a wonderful life in the Netherlands (and perhaps one day in Estonia again). Happily, ever after. "